Uniek

    Uniek
    Ik ben niet zoals de anderen. Ik ben misscien niet mooi,maar ik zou niets aan mezelf willen veranderen! Ik be misschien niet slim,beroemd of top. Maar ik ben UNIEK. En daar ben ik TROTS op.

    Nooit de moed opgeven.

    Nooit de moed opgeven.
    Kun je niet vliegen,loop. Kun je niet lopen,ga. Kun je niet gaan,kruip. Maar blijf nooit stil staan. Nooit dalen,altijd omhoog gaan. Kun je niet lachen,glimlach. Kun je niet glimlachen,wees toch blij. Kun je niet blij zijn,wees tevreden. Maar nooit de moed opgeven. En altijd vooruit gaan.

zaterdag 30 mei 2009

Hallo,ben vandaag nog eens gaan shoppen dat was ontspannend voor mij,effe aan niets anders denken.We waren nog vrienden tegengekomen en zijn samen op een terras iets gaan drinken,dat was heel gezellig.Had wel mijn zuurstof mee,had het gevoel dat ik van een andere planeet kwam.Zo gaapten de mensen mij aan,dacht in mijn eigen rot toch op allemaal klink misschien wel wat hard maar ja......Ik vind dit ook niet allemaal prettig hoor.Nu ga ik mij douchen we moeten naar een feest en hoop dat het leuk gaat worden santhee.......

woensdag 27 mei 2009

Hoi, ik had weer zin om iets te schrijven ben wel wat moe omdat ik de laatste tijd heel slecht slaap. Ben ook altijd aan het prakkezeren je staat er mee op en je gaat er mee slapen, voel me er niet goed van maar ja we hopen altijd.....Kreeg weer telefoon van Leuven voor een onderzoek van de kransslagader,daar gaan we weer met veel tegenzin en dacht wat nu weer.Dit is echt een heel maar ook een heel vervelend onderzoek, dat doen ze via de lies en plaatselijke verdoving.Daar voel je eigenlijk niks van wel meekijken kon je,maar opeens voelde ik mij niet goed kreeg het erg benauwd pijn in mijn bovenarmen en een heel raar gevoel in mijn keel. Blijf maar heel rustig zei de dokter we gaan je een spuitje geven dan gaat ge u beter voelen, telde nog geen 10 en voelde me beter.Nog heel even mevr.dan is het gedaan u had een hartaanval gekregen,door een vernauwing en een klontertje bloed, u gaat tot morgen naar intensive. Het was me allemaal teveel,de verpleegster kwam mij halen en verwittigde mijn man. Eindelijk wat rust op mijn kamer en mag niet met mijn linkerbeen bewegen.Daar is mijn lieve man en begon heel erg te huilen wat scheelt er mijn schat,kreeg het niet gezegd zo huilde ik was het dan zo erg zij mijn man.Toen de dokter binnen kwam vertelde die alles, mijn schat was erg verschoten en was blij dat alles weer goed komt. 3 dagen erna mocht ik naarhuis en nu maar wachten op mijn transplantatie.

maandag 25 mei 2009

Weer een warme dag vandaag heb net nog was opgehangen en voel me uitgeput door de warmte.Ben maar terug naar binnen gekomen aan de pc om wat te schrijven,met zuurstof natuurlijk want met deze warmte heb ik het moeilijk.Na die week opname in Leuven mocht ik naar huis joepie zei ik,Annie kwam afscheid nemen en ik wenste haar ook het allerallerbeste toe.Een paar weken nadien had ik terug een afspraak bij Prof Wuyts dat duurde een eeuwigheid voor mij,maar de weken vlogen voorbij de dag naderde en naderde.Met veel moed gingen we terug naar Leuven was heel erg zenuwachtig, het was er erg druk in de wachtzaal.Na een uurtje wachten waren we aan de beurt,en daar zat een vrouwelijke assistente die stelde een paar vragen nam nog bloedgassen en legde nog een paar dingen uit over vloeibare zuurstof.Maar dit heb ik niet nodig hoor reageerde ik, het is veel comfortabeler en meer vrijheid en vertelde me er alles van. Toen kwam Prof Wuyts binnen en vroeg hoe gaat het goed goed nogal vlug moe, tja mevr.Erkens u staat voor een dubbele longtransplantatie moest even slikken van dit kan niet, mijn man trooste mij maar niemand weet hoe ik mij voelde op dat moment.Ik was erg kwaad stelde mij de vraag waarom ik waarom nu het leven begon pas voor ons.Mag niet meer gaan werken ben zelf heel sociaal lach graag veel praat graag met andere mensen, dit valt allemaal weg weg weg .......Oei al zo laat ga nu lekker koken daaaaaaag.

zondag 24 mei 2009

Hoi hier ben ik weer had het wat erg druk gehad,Dr Verbuist maakte een afspraak voor mij in UZ Leuven.Daar ik de volgende dag al kon gaan en was erg zenuwachtig voor wat komen gaat,die nacht heb ik bijna geen oog dicht gedaan.Voor de allereerste keer kwamen wij in Leuven aan,schreven ons in en we gingen naar de wachtzaal bij Prof. wuyts.Een heel vriendelijke man had mijn dossier gelezen die stelde voor een week opname, wat niet leuk was voor mij.En vertelde dat het voor een dubbele longtransplantatie was mijn wereld storte helemaal in mekaar,Ik dacht dit overleef ik niet maar heb geen keuze dus het moest. Enkele weken nadien kregen we telefoon van Leuven voor de opname,wat een stress weende ook voor al die onbekende onderzoeken wat zouden ze nog allemaal vinden.Mijn lieve en geduldige man stelde mij telkens gerust schat het komt wel goed , we slaan ons er wel doorheen en ik dacht waarom ik waarom nu het leven begint nog maar pas. Alle dagen had ik een paar onderzoeken dat soms de hele dag duurde,het waren vermoeiende dagen voor mij maar Annie die samen met mij de kamer deelde was een hele vrolijke spontane dame.Annie had ook een longtransplantatie gehad ze werd opgenomen wegens afstootverschijnsel,kreeg toen nog meer schrik want slapen deed ik niet goed. Nu ben ik wel moe het was ook een warme dag vandaag toedeloe...........

donderdag 21 mei 2009

Het begon allemaal 1jaar geleden met een gewone verkoudheid ging naar de dokter , heb toen zware medicijnen moeten nemen en een afspraak maken bij de longarts. Enkele weken later kon ik al bij Dr Verbuist op consultatie, die nam ook mijn bloedgassen en waren niet goed. Dr Verbuist nam de telefoon voor een scan onderzoek , kon onmiddelijk gaan dit was voor mij zo een wirwar en kreeg het benauwd. 2 weken later had ik terug een afspraak , de diagnose was niet goed en stelde longemfyseem en DIP aandoening.Maar voor zeker te zijn moest ik een biopsie ondergaan wat heb ik daar veel pijn van gehad.14 dagen in het ziekenhuis vieze medicatie en zuurstof dit werd thuis zo verder gedaan. Na 1 maand was ik goed hersteld kon weer fijn gaan werken hoera eindelijk werken (ben een bezige bij) . Het leven verliep weer normaal en voelde me goed was wel dikker geworden van de medicatie maar ja.


Over Mij

Mijn foto
Hoi,op 19 september in 2010 heb ik een dubbele longtransplantatie gehad.Het gaat nog steeds iedere dag beter.

Mijn kleinkind 'Muffin'

Mijn kleinkind 'Muffin'

Mijn tweede kleinkind 'Trigger'

Mijn tweede kleinkind 'Trigger'

Mijn dochter en ikke,de bloemetjes buiten gooien :)

Mijn dochter en ikke,de bloemetjes buiten gooien :)

Volgers